Kleding uit de jaren '40. (foto: archief Mozaiek)
Kleding uit de jaren '40. (foto: archief Mozaiek) Foto: archief: Mozaiek

Angerse Aovond: de inval en bezettingsjaren 40-44 in Angeren Historische Kring Angeren en toneelgroep Mozaïek

dinsdag 19 november 2019 20:00

ANGEREN - Hoe ging het eraan toe in Angeren in de oorlogsjaren 40-44? Wat gebeurde er op 10 mei ’40? Waar kwamen de bezetters Angeren binnen? Is er gevochten? Was er volop oorlog? Ging het gewone leven door? Werk, school, kerk? Wat was er te koop? Werd er gebombardeerd? Welke kleding droeg men in die tijd?

Vragen en nog eens vragen die op de Angerse Aovond (19 november) mede door oud-inwoners van Angeren worden beantwoord. Enkele oud-inwoners van Angeren, die de oorlog al of niet in hun jeugd hebben meegemaakt, zijn geïnterviewd. De interviews zijn afgelopen weken gefilmd. Delen van de gemaakte opnames worden op de Angerse Aovond, na de pauze, getoond. Vòòr of na de filmfragmenten wordt, aan de hand van kaarten, foto’s en of ander beeldmateriaal, een toelichting op de gebeurtenissen/voorvallen uit die jaren (‘40-‘44) gegeven.

Welke kleren droeg men in ‘40-‘44? Deze vraag wordt door toneelvereniging Mozaïek en Ans Smit, voor de pauze, behandeld. Zij geven in het eerste deel van de Angerse Aovond, met een heuse modeshow, het antwoord. Verschillende kledingstukken, die bij bepaalde gelegenheden uit die tijd werden gedragen, zullen worden getoond.

De Historische Kring Angeren wil samen met toneelgroep Mozaïek op dinsdag 19 november Angerense herinneringen en sfeer uit de jaren ’40 – ’44 oproepen. De avond begint om 20.00 in het Dorpshuis en duurt tot maximaal 22.00 uur. De toegang is gratis.