Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Eindelijk is het de 11de van de 11de…

maandag 11 november 9:30 uur

Foto: Tom Levels

HUISSEN - Carnavalminnend Huissen is al maanden aan het aftellen, ordes worden opgepoetst en de pakken mogen weer van zolder. De 11de van de 11de komt er aan.

Eindelijk begint het nieuwe carnavalsseizoen voor S.H.C.G. De Kraonige Zwaone. Dat het dit jaar op maandag valt, houdt het carnavalsgezelschap niet tegen. Sinterklaas kun je een dag eerder of later vieren, net als je verjaardag. Maar 11-11 is 11-11. Vanaf 9.30 uur is iedereen die het Huissens Carnaval een warm hart toedraagt welkom in De Buitenpoort, waar met koffie en thee de dag wordt begonnen. Een uur later vertrekt de bonte stoet, uiteraard vergezeld met muziek, richting het Odeon op de markt.

Om 11.11 uur klinkt het kanonschot afgevuurd door de Gilden en zal bij de Zwaon op de markt de steek worden opgezet. En niet alleen bij de Zwaon. Alle medewerkers, met bovenaan Z.D.H. Prins Lucas op d’n Bok mogen dan eindelijk de steek weer opzetten. Het seizoen is écht begonnen. Tijdens een Pruuverej bij het Odeon, waarbij de hoogheid de eer heeft het eerste fust aan te slaan, zal het Senaat de aanwezigen ondersteunen in het smeren van de kelen. Voor het zogenaamde ‘bodempje’ wordt gezorgd door Café Nr. 5.

Als er geproost is op het komende seizoen, is het nog niet klaar. Proosten op een onvergetelijk seizoen kun je immers niet vaak genoeg doen. Daarom is er vanaf 13.11 uur het ‘deur-elven’ in de Vierakkerstraat in het leven geroepen. Verschillende gelegenheden openen op deze bijzondere dag de deuren. Wees welkom! Carnaval kun je immers maar op één plek beginnen… Huusse’ Helau!


deel deze activiteit