Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Top-film: Den Skyldige

donderdag 5 december 20:00 uur

BEMMEL - Op donderdagavond 5 december kunt u bij TOP de film 'Den Skyldige' zien. Deze bijzondere en spannende thriller (Volkskrant 4 sterren) is op het laatste IFFR bekroond met de publieksprijs en de prijs van de jongerenjury, speelt zich af in real time.

In afwachting van een rechtszaak omtrent zijn handelen bij een incident, is politie-agent Asger Holm uit zijn functie ontheven en gedwongen om te werken bij de alarmcentrale. Hij beantwoordt een noodoproep van een verwarde vrouw (Iben) die vermoedelijk slachtoffer is van een ontvoering. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw op te sporen.

Alleen op de soundtrack, uitgekiend ontworpen door Oskar Skriver, is de wereld van Den skyldige groter dan de alarmcentrale. Wanneer Asger met Iben belt, klinkt op de achtergrond het gerammel van het busje waarin ze vastzit en het ruisen van de snelweg. Wat gebeurt er allemaal? Kunnen we vertrouwen op wat we horen? En dan steeds weer die verstikkende stiltes, als de verbinding wordt verbroken en Asger machteloos achterblijft.

Het is vooral deze dynamiek, tussen wat je ziet en wat je hoort, die Den Skyldige zo spannend maakt. Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.


deel deze activiteit