Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Autismemarkt Lingewaard

woensdag 18 september 19:00 uur

LINGEWAARD - Ouders, verzorgers, verwijzers en betrokkenen van kinderen, jongeren en (jong) volwassenen met autisme zijn op woensdag 18 september van 19.00 tot 21.00 uur welkom in de Cuperstraat 9 bij Stichting Welzijn Lingewaard.

Naast informatie over het opvoeden, ondersteunen en begeleiden bij autisme is er ook informatie over sporten, studiekeuzes, werk, wonen en vrijetijdsbesteding. Speciale aandacht, middels workshops is er voor de methodiek ‘Brain Blocks’. Een manier om door middel van ‘beelden’ en blokjes inzicht te krijgen in ervaringen in het brein. Een handig hulpmiddel om elkaar onderling beter te begrijpen.

De avond zal ingeleid worden door Inez Ronk, 22 jaar, beginnend autismecoach en ervaringsdeskundige. Een greep uit de genodigde organisaties: MEE, Bureau Backpackerz, Kasteelsche Hof, ABC Bemmel, ABO ondersteuning, Krekel Autisme coaching, Essentie- Coaching & Begeleiding, Autisme Informatiecentrum, Uniek Sporten, SWL Gezinsondersteuning Plus, Circusschool Stoffel, De Groote Locht, WMO en Jeugdconsulent gemeente Lingewaard, Rijnstad maatschappelijk werk, Clubavond ASS voor jongeren met verstandelijke beperking, Oudergroep ASS, Specialistische Oppas Centrale SOC, Het Land van Zin en Zijn en Autinoom prikkelarm wonen, Auti24.

Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk maar wel wenselijk. Dit kan via het SWL Meldpunt, 088 2552555 of email: meldpunt@swlingewaard.nl onder vermelding van naam, aantal personen en ‘Autismemarkt’.


deel deze activiteit