Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Autismemarkt Lingewaard

woensdag 18 september 19:00 uur

BEMMEL - Op woensdagavond 18 september wordt voor de tweede keer de Lingewaardse Autismemarkt georganiseerd in Bemmel. Ouders, verzorgers, verwijzers en betrokkenen van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met autisme zijn van 19.00 tot 21.00 uur welkom bij Stichting Welzijn Lingewaard.

Naast informatie over het opvoeden, ondersteunen en begeleiden bij autisme is er ook informatie over sporten, studiekeuzes, werk, wonen en vrijetijdsbesteding. Speciale aandacht, middels workshops, is er voor de methodiek ‘Brain Blocks’. Een manier om door middel van ‘beelden’ en blokjes inzicht te krijgen in ervaringen in het brein. Een handig hulpmiddel om elkaar onderling beter te begrijpen.

De avond zal ingeleid worden door Inez Ronk, 22 jaar, beginnend autismecoach en ervaringsdeskundige. Een greep uit de genodigde organisaties: MEE, Bureau Backpackerz, Kasteelsche Hof, ABC Bemmel, ABO ondersteuning, Krekel Autisme coaching, Essentie- Coaching & Begeleiding, Autisme Informatiecentrum, Driestroom, TriUnity, Uniek Sporten, SWL Gezinsondersteuning Plus, Circusschool Stoffel, De Groote Locht, WMO en Jeugdconsulent gemeente Lingewaard, Rijnstad maatschappelijk werk, Clubavond ASS voor jongeren met verstandelijke beperking, Oudergroep ASS, Specialistische Oppas Centrale SOC, Het Land van Zin en Zijn, Autinoom prikkelarm wonen, Kluppluz en Auti24.

De bijeenkomst is bij SWL, Cuperstraat 9 Bemmel. Aanmelden kan via het SWL Meldpunt, 088 255 2555 of email: meldpunt@swlingewaard.nl onder vermelding van naam, aantal personen en ‘Autismemarkt’.

Druivenverkoop bij Mea Vota

zijn historische druivenkassen en museum een begrip geworden in de wijde omgeving van Lingewaard.

De vrijwilligers zijn de komende tijd druk doende met de oogst van de witte en rode druiven die in de kassen geteeld worden.

Verkoop van de druiven is gestart op maandag 26 augustus. Hiervoor is Mea Vota van maandag tot zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. De druivenoogst en dus ook de verkoop zal tot begin oktober plaats vinden. Mea Vota ligt aan Boskoop Glorie 33 in Huissen.


deel deze activiteit