Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (53)
    Evenement

Concert op kasteel Doornenburg

zondag 17 februari 11:00 uur

Foto: Bas Verheyden

DOORNENBURG - Zondag 17 februari speelt The Atlantic Trio 9Janneke van Prooyen viool, Ansfried Plat cello en Bas Verheyden piano) op kasteel Doornenburg.

‘Onbekende meesterwerken dichtbij brengen’ is een van de passies van The Atlantic Trio. Zo hebben ze de afgelopen vijftien jaar muziek van componisten als Juon, Gernsheim, Chaminade, Tanayev, Beckand en Hummel weer nieuw leven ingeblazen. Tussen 2015 en 2018 werd een aantal bijzondere cd’s uitgebracht die stuk voor stuk lovende kritieken kregen. De cd ‘Beckland’ behaalde dubbel platina. Alle cd’s waren resultaat van boeiende projecten! Het in première brengen van de invocaties van Verhagen past het trio daarom als een jas.

“De samenhang van de 5 invocaties (letterlijk: Aanroepingen) is evident zonder dat je in een verhaal wordt gezogen. Het zijn mooie klanklandschappen waarin de luisteraar wordt gevoerd en het is zeker muziek waarin de harte klop van de 21ste eeuw doorklinkt. Het spoor leidt langs cultcomponisten als bijvoorbeeld Arvo Pärt en Alfred Schnittke zonder dat het minimal Music wordt. Bewonderenswaardig is dat Froukje Verhagen zich niet verliest in een macht aan noten om haar bedoelingen duidelijk te maken. Er zal in de lange jaren die ze aan de Invocaties besteedde het nodige aan zijn geschaafd en geschrapt.” (opusklassiek) De cd is te koop.

"Laat u muzikaal verrassen door de Invocaties van Verhagen / naast muziek van Beethoven, Brahms en Hummel." Aanvang: 11.00 uur, inloop met koffie/thee: 10.30 uur. Entree: 17,50, t/m 18 jaar 7,50 euro. Reserveren kan via cultuur@kasteeldoornenburg.nl of telefonisch 06 10395449.


deel deze activiteit