Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (53)
    Evenement

Filosofisch Café in Gendt

vrijdag 15 februari 20:00 uur

GENDT - De essentie van filosoferen is het zoeken naar inzicht. Clairy Polak, gespreksleidster bij Het Filosofisch Kwintet, begint haar programma altijd met de woorden: “... waar luisteren even belangrijk is als spreken en waar doorgronden het motto is en niet het twistgesprek.”

Op vrijdag 15 februari is er weer de mogelijkheid tot filosoferen in het Filosofisch Café van Gendt. Het thema van deze avond is: Op zoek naar een betere wereld. Wat maakt het leven goed? Wat kan bijdragen aan een leven of wereld waarin leefbaarheid en welzijn voor een ieder voorop staan? Hoe kun je zelf hieraan bijdragen? En welke rol kan spiritualiteit/religie hierin spelen?

Uitgangspunt voor het gesprek is het boek van Gerko Tempelman: Ongeneeslijk religieus. Hoe God verdween uit mijn leven en waarom steeds meer filosofen zeggen dat-ie terug is. In het boek neemt de jonge filosoof en theoloog Gerko Tempelman zichzelf onder de loep. Want zijn persoonlijke verhaal is precies het verhaal van God en de moderne tijd. Het is een verhaal over het verdwijnen van God. Maar ook een verhaal waarin het nog verbijsterend vaak over God blijft gaan. Sterker nog: het is een verhaal over een verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie.

Voor de avond is het niet nodig om het boek gelezen te hebben. Het Filosofisch Café vindt plaats op vrijdag 15 februari, in De Klok, aanvangstijd 20.00 uur. Voor de organisatie van de avond is het prettig als je je aanmeldt bij Robbert Bakker (06 53124112 of email: robbert@hesticare.nl). Besluit je vlak van tevoren te komen, dan ben je net zo welkom.


deel deze activiteit