Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Informatieavond 'welbevinden en levensvragen' voor familieleden

dinsdag 19 maart 19:30 uur

LINGEWAARD - Als je partner of ouder chronisch ziek of dement wordt, veranderen vanzelfsprekende en vertrouwde verhoudingen tussen partners, ouders en kinderen ingrijpend. De afhankelijkheid, de kwetsbaarheid en verlies van zelfstandigheid van diegene voor wie men zorgt, zorgt ervoor dat veel terecht komt op de schouders van de mantelzorger.

Een veel gehoorde uitspraak is dan ook: ‘Ik voel me nu zo alleen staan, vroeger deden we alles samen’. Daardoor kunnen levensvragen opkomen samen met gevoelens van vertwijfeling, onmacht en verdriet. Vragen als: hoe ga ik om met de ziekte en achteruitgang, hoe ga ik om met bepaalde gevoelens en twijfels, wie steunt mij of hoe bespreek ik bepaalde zaken met mijn partner of kinderen en levenseindevragen komen deze avond voorbij. Door er met elkaar over in gesprek te gaan voel je je na deze avond meer gesteund en gesterkt.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de kerken in Lingewaard en Zinzia Zorggroep. Een dominee, pastor en geestelijk verzorger van verpleeghuis De Lingehof Bemmel zullen de inleiding verzorgen en samen met de aanwezigen in gesprek gaan. Gratis toegang.

In verband met de organisatie van deze avond is het fijn als je je vooraf aanmeldt, dit kan via het SWL meldpunt: 000-2552555/meldpunt@swlingewaard.nl. De avond is dinsdag 19 maart van 19.30- 21.00 uur in de protestantse kerk Raadhuisplein 35 in Huissen.


deel deze activiteit