Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (19)
    Evenement

Inschrijving triathlon Gendt gestart

zondag 30 juni 13:00 uur

Foto: Willy Derksen

GENDT - Op zondag 30 juni zullen om 13.00 uur 175 atleten voor de kwarttriathlon en 25 drietallen voor de trio-triathlon op het Gendtse Sportpark Walburgen met het traditionele kersenkanon worden weggeschoten voor de 31ste editie van de onverminderd populaire Gendtse Kersenfeest Triathlon. Het startschot zal, volgens goed gebruik, gelost worden door de Kersenkoningin.

De wedstrijd is een van de vaste onderdelen van het jaarlijkse Kersenfeest, waar de organisatie dit jaar in handen is van harmonie Sint-Caecilia. Aan de start van de sterk op de regio gerichte kwart triathlon zullen weer veel bekende gezichten strijden om de ereplaatsen of om de eigen-best-tijd te verbeteren. Strijd tussen familieleden, vrienden en buren maken deze triathlon bijzonder. Dat geldt ook voor het parcours, in en om Gendt, waarbij de loopbrug over de hoofden van de bezoekers van de braderie als een zware hindernis wordt ervaren.

Ook de trio’s, waarbij het parcours wordt afgelegd door drie personen, een zwemt (1 km), de ander fietst (40 km) en de laatste sluit af met het looponderdeel (10 km) vormt ondertussen een vast onderdeel. De inschrijving is in de koningsnacht van vorige week geopend en liep weer storm. Nog inschrijven? Check de website www.duursportgendt.nl of neem even contact op met Edwin Rutten info@duursportgendt.nl. Kortom, het belooft weer een fantastisch sportevenement te worden op zondag 30 juni. Een bezoek meer dan waard.


deel deze activiteit