Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Inspiratie uit het kloosterleven

donderdag 14 februari 19:30 uur

HUISSEN - De protestantse kerken in Lingewaard dragen dit seizoen ieder op hun eigen manier bij aan het oecumenisch vormingswerk. Het jaarthema van Pleisterplaats Ressen ‘Stap in de stilte, inspiratie uit het kloosterleven’ vormt de rode draad.

In de Protestantse Gemeente Huissen zijn drie filmavonden. De eerste film die we zagen was ‘Vision’ uit 2009 over Hildegard von Bingen. De tweede filmavond is op donderdag 14 februari: ‘Hadewijch’ (2009) van Bruno Dumont. Celine is een jonge Française die Jezus aanbidt als een geliefde. Ze verlangt neurotisch naar eenwording met hem. Zij wil intreden in het klooster en neemt de naam van de 13e-eeuwse Vlaamse mystica Hadewijch aan. Haar liefde voor Jezus is voor moeder-overste té intens en té neurotisch. Zij stuurt Celine terug de wereld in. Daar ontmoet ze een diepgelovige moslimjongen in een buitenwijk van Parijs. Hij nodigt Celine uit voor een studiegroep waar hij les geeft over het geloof en God. Langzaam raakt Celine in de ban van zijn radicale preken en visie op het martelaarschap - de gevaarlijke kant van zelfopoffering. De film stelt beangstigend actuele vragen over opoffering, navolging, martelaarschap en de (gevaarlijke) kracht van religie.

Aanvang 19.30 uur. De film wordt kort ingeleid door Matthijs Glastra en na afloop is er tijd voor nagesprek. Welkom.

Viering Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 10 februari, 5e zondag van Epifanie, 10.00 uur. Voorganger ds. Matthijs Glastra. U bent altijd welkom in onze kerk. Ook op vrijdagmiddag van 14-16 uur. Voor koffie, thee en/of een praatje.


deel deze activiteit