Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Internationale dag van de piano op kasteel Doornenburg

vrijdag 29 maart 20:00 uur

DOORNENBURG - De internationale dag van de piano wordt op kasteel Doornenburg gevierd met een concert van Tobias Borsboom & Yukoko Hasegawa. Heel speciaal in dit concert is dat deze jonge pianisten als duo en solo de vleugel gaan bespelen.

Op het programma staan Quatre-mains: Franz Schubert, Camille Saint-saëns, Tobias Borsboom: Franz Liszt, Claude Debussy, Yukiko Hasegawa: Frans Listz, César Franck.Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Deze award werd hem in 2015 uitgereikt. Hij toerde als solist in Gerswins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en recent met zijn soloprogramma in Polen en Indonesië.

Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei podia en festivals als het Storiono Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel festival, My First Festival en The Internationaal Music Sessions. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek.

Yukiko Hasegawa (Hamamatsu, Japan) begint op vierjarige leeftijd met haar eerste pianolessen en vanaf 1998 studeert ze piano in Tokyo waar ze in 2004 een Master diploma haalt. Vanaf 2005 zet Yukiko haar studie voort in Nederland aan het conservatorium in Amsterdam bij Willem Brons die haar beschrijft als een verfijnd, sensitief en muzikaal performer/pianist, met een opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen.

Datum: 29 maart, aanvang: 20.00 uur, inloop met koffie vanaf 19.30 uur. Entree: 15.00/7.50 euro (t/m 18jr.) inclusief koffie.Vanaf 18.30 uur is in de kapel van het kasteel de expositie van de eindexamen werkstukken van leerlingen van het OBC, voor het vak Kunst beeldend, te bezoeken.deel deze activiteit