Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Nationale Diabetes Challenge van start

vrijdag 29 maart 17:00 uur

HUISSEN - Dit jaar is er weer de mogelijkheid om mee te doen met de Nationale Diabetes Challenge. Twintig weken wandelen voor gezondheid, plezier en nieuwe contacten. Vrijdag 29 maart is er voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst van 17.00 tot 17.30 uur, Polseweg 17 in Huissen!

De Challenge is niet alleen voor mensen met diabetes, iedereen is welkom om te komen wandelen. Dit jaar slaan Huisartsenpraktijk Polseweg en Fysiotherapie M van der Ploeg de handen in één om er een geslaagde challenge van te maken.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Bas van de Goor is een oud top-volleyballer. Hij heeft zelf diabetes en het is zijn missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport & bewegen. Zeker voor mensen met diabetes is wandelen een goed medicijn. Het credo van de NDC: 'wandelen is behandelen'.

Vanaf dinsdag 16 april, 16.00 uur wordt er twintig keer minimaal een keer per week in groepsverband gewandeld. Het wandelstartpunt wordt bekend gemaakt op de informatieavond en volgt op de website van Huisartsenpraktijk Polseweg: https://polseweg.praktijkinfo.nl/. Je werkt tijdens het lopen toe naar de finaledag op 28 september, samen met de praktijkondersteuners Els, Marike en een fysiotherapeut. Op deze dag ga je samen met deelnemers uit heel Nederland: 5, 10, 15 of 20 km wandelen. "De kosten gaan je zeker niet tegenhouden om mee te doen, tot de 29ste! Vragen? Of nu al aanmelden? Mail naar poh@huisartspolseweg.nl of bel naar Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven, 06 13966536."


deel deze activiteit