Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Ontmoetingsmiddag Matthäuspassion

zondag 24 maart 10:00 uur

HUISSEN - Een aantal keren per jaar organiseert de Protestantse Kerk in Huissen een ontmoetingsmiddag. Tijd voor ontmoeting, een kopje koffie of thee en elke keer een activiteit. Maandag 25 maart komt Stan de Kort, oud-professor biologie aan de universiteit van Wageningen, naar Huissen om over zijn grote hobby en passie te vertellen: het leven en de muziek van Johann Sebastian Bach.

Bach schreef in 1728 de Matthäuspassion: een oratorium over het lijdens- en stervensverhaal van Jezus. En nergens is deze passie zo populair als in Nederland. Hopelijk geldt dat ook voor deze bijeenkomst! Iedereen van harte welkom om deze middag mee te genieten. Het programma begint om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.

Op donderdag 28 maart bent u van harte welkom voor de film ‘Walk with me’ (2017). Een reis in de wereld van mindfulness en Plum Village waarin de boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat.De film laat niet zozeer de boeddhistische filosofie als wel de boeddhistische geestesgesteldheid zien: tolerant, ego-loos en liefdevol tegen de achtergrond van de vredige atmosfeer van het kloosterbestaan. Aanvang 19.30 uur. De film wordt kort ingeleid en na afloop is er tijd voor nagesprek.

Ook is men iedere vrijdagmiddag welkom voor koffie, thee en een praatje. Tussen 14-16 uur. (predikant@pknhuissen.nl, 06 2129 4143).

Viering Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 24 maart, 3e zondag van de 40-dagentijd. Aanvang 10.00 uur, voorganger ds. Jan ter Avest, Rheden. We begroeten u graag in onze kerk, ingang Raadhuisplein 35.


deel deze activiteit