Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Schrijver Jaap Robben te gast bij de Kinkelacademie

maandag 25 maart 20:00 uur

Foto: Charlie De Keersemaecker

BEMMEL - Jaap Robben is een veelzijdig man! Hij is schrijver, dichter, theatermaker en van 2008 tot 2010 was hij ook nog eens stadsdichter van Nijmegen. Jaap Robben schrijft voor alle leeftijden hoewel zijn eerste roman voor volwassenen wat langer op zich liet wachten dan de kinderboeken die hij schreef. Deze poëzie- en prentenboeken voor kinderen werden in veel talen vertaald.

In 2014 verscheen 'Birk' zijn debuutroman voor volwassenen. Het boek werd lovend ontvangen, kreeg vele prijzen en beleefde herdruk op herdruk. Zijn tweede roman voor volwassenen 'Zomervacht' gaat over ‘n 13-jarige die meer volwassen gedrag vertoont dan de 'echte' volwassenen om hem heen. Ook dit boek kreeg lovende recensies en werd door DWDD gekozen tot 'boek van de maand'.

Robben schrijft naast romans en (kinder)poëzie ook veel teksten voor het theater en hij is presentator bij diverse festivals in Nederland en Vlaanderen.

"Op zijn site kun je zijn volle agenda zien! We zijn er daarom trots op dat Jaap Robben tijdens de Boekenweek op 25 maart onze gast is in cultureel centrum De Kinkel (Van Ambestraat1, Bemmel). Het thema van de Boekenweek 'de moeder de vrouw' heeft nogal wat commotie opgeroepen, maar waar het ontbreken van een moederfiguur toe kan leiden is te lezen in 'Zomervacht'.

Kaarten kosten 12,50 euro (inclusief kopje koffie of thee voor aanvang) en te verkrijgen via www.dekinkel.nl of bij boekhandel De Toren van Bemmel. Aanvang lezing 20.00 uur, na de pauze vragen, discussie, gesprek.


deel deze activiteit