Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Workshop over WhatsApp in de bieb

woensdag 25 september 10:00 uur

BEMMEL - Op woensdag 25 september om 10.00 uur verzorgt SeniorWeb in Bibliotheek Bemmel een workshop over WhatsApp. Tijdens de workshop leer je alles over de functies en het gebruik van deze app, zoals foto’s en berichten versturen en een verzendlijst of groepsapp maken.

WhatsApp wordt door jong en oud veelvuldig gebruikt om berichten te versturen. Van jongeren was al bekend dat ze liever appen dan bellen. Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt nu dat dit ook voor veel ouderen geldt. 43 procent van de ouderen die WhatsApp gebruiken, stuurt liever een berichtje dan dat hij of zij belt, slechts 19 procent belt liever.

Voor mensen die graag meer willen weten over WhatsApp en het gebruik ervan, organiseert de Bibliotheek Bemmel in samenwerking met SeniorWeb een gratis workshop WhatsApp. Aan de orde komen onder meer het sturen van berichten, foto’s en emoji’s, het maken van een groepsapp, het gebruik van een verzendlijst en bellen via WhatsApp. En wist je dat je WhatsApp ook op de computer kunt gebruiken? De WhatsApp-workshop vindt plaats op woensdag 25 september van 10.00 tot 12.00 uur. Bij grote belangstelling wordt de workshop op woensdag 2 oktober op dezelfde tijd herhaald.

Aanmelden

Meedoen aan deze gratis workshop? Meld je aan bij Magda Steegh van Bibliotheek Bemmel via msteegh@obgz.nl of bel voor meer informatie naar 06 86807257. De bibliotheken in de gemeente Lingewaard organiseren nog meer workshops en cursussen om digitaal vaardiger te worden. Meer weten? Op www.obgz.nl/digitaalvaardig staat meer informatie.


deel deze activiteit