Afbeelding

Concerten in teken van 'Behoud Rustiek Erfgoed Ressen'

zondag 21 augustus 2016 11:30

RESSEN - Een aangename verrassing tijdens het eerste zomerconcert: Voorbijgangers zeiden: "We hoorden muziek en de kerkdeuren waren open..."

Ze liepen voorzichtig binnen en vroegen: "Mogen we even binnen kijken? Er staat daar verderop bij het fietspad een bord 'open'. Verwondering zie je bij de wandelaars, fietsers en andere natuurliefhebbers op het antwoord: "Ja, welkom". Ook de rondleiders genieten van de spontane opmerkingen: "Wat een mooie omgeving, prachtige akoestiek, 11e eeuw...dat dat nog bestaat..."

Lingewaard beschikt over een zeldzaam Tweeling-Kerkje van circa duizend jaar oud met een karakteristiek beeld en gelijkenis. Het Bemmelse kerkje ligt veilig ingebed. Ressen leeft al tientallen jaren onder druk en hoogspanning voor behoud van dit rustieke erfgoed. Troost wordt gevonden in het Ressense Kerkje. Hulp is nodig.

De concerten staan in teken van 'Behoud Rustiek Erfgoed Ressen'. De opening is steeds met de beroemde canon van Thomas Tallis (Eng.), ook uit de 11e eeuw; Met een knipoog naar koster Sara Thedinga-Prescott. Bijzonder zijn ook de grazende Engelse schapen op dit rustieke erfgoed. Tijdens de vrije inloop zijn vanaf 11.30 uur zondagconcerten op:

7, 21 en 28 augustus. De finale is in september: U bent welkom om mee te musiceren! Aanmelden kan bij Ikira (altviolist) of Karen: 0481 465786 of 06 25506566. Voor info, folders, posters zie: www. Talento Metissimo, een stichting (met ANBI), die zich inzet voor talentontwikkeling.