Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het Nieuw Betuws Kamerkoor tijdens het Requiemconcert. (foto: Piet van der Horst)
Het Nieuw Betuws Kamerkoor tijdens het Requiemconcert. (foto: Piet van der Horst) (Foto: Piet van der Horst)

Het Nieuw Betuws Kamerkoor

HUISSEN - Op 3 november gaf Het Nieuw Betuws Kamerkoor een Requiemconcert in de Stadskerk in Huissen. Samen met het Haydn ensemble onder leiding van Geertje van der Lugt werden onder meer werken uitgevoerd van Antonio Caldera (het Stabat Mater) en Michael Haydn (het Requiem). Ook Claudia Wijers (sopraan), Erik Janse (tenor), Marie Anne Jacobs (alt) en Rob Hazenberg (bas/bariton) leverden een indrukwekkende bijdrage.

Ruim een maand na dit enthousiast ontvangen Requiemconcert (‘professioneel’, ‘ontroerend’) treedt Het Nieuw Betuws Kamerkoor weer voor het voetlicht in Huissen. Tijdens Huissen bij kaarslicht brengt zij liederen ten gehore die bij uitstek passen bij de sfeer van de kersttijd. Zo kan een ieder onder meer genieten van ‘Christmas Lullaby’ van Rutter, ‘Dance you angels’ van Butler en ‘Herders hij is geboren’ in een arrangement van Julius Röntgen.

Het koor treedt op 14 december op in de Kapel Dominicanen om 19:30 uur en in de Antoniuskapel om 20.30 uur. Overigens: op 26 juni staat het populaire Midzomernachtconcert ook weer op het programma. (www.nieuwbetuwskamerkoor.nl)

Meer berichten