Logo gemeentenieuwsonline.nl

De groenste energieleveranciers

LINGEWAARD - Elk jaar wordt er bepaald hoe alle Nederlandse energieleveranciers scoren op duurzaamheid. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. De ranking van 2019 is deze maand verschenen.

Elf van de 31 leveranciers scoren hoger dan een 8. De slechtst beoordeelde leveranciers kopen grijze stroom in, maar verkopen het als groene stroom. Opvallend is dat grote energieleveranciers als Vattenfall (voormalig NUON) en Eneco vrij gemiddeld scoren. Er is hier dus nog veel winst te behalen. Het gemiddelde rapportcijfer ligt dit jaar op de 5,7. Vorig jaar was dit 5,6. Het verduurzamen van de particuliere energiemarkt gaat helaas erg langzaam. Door over te stappen naar een groene energieleverancier kunnen we samen zorgen dat het aandeel aan groene stroom stijgt.

Via WISE (World Information Service on Energy) kun je gemakkelijk overstappen naar een groene(re) energieleverancier. Er is vaak ook sprake van overstapkorting bij het overstappen naar een groene leverancier.

Wilt u persoonlijk advies over het verduurzamen van uw woning of het opwekken van uw eigen, duurzame energie? Kom dan langs tijdens één van de spreekuren van Het Energieloket Lingewaard. Kijk op www.energieloketlingewaard.nl voor openingstijden en meer informatie.

Meer berichten