Logo gemeentenieuwsonline.nl
Winterlandschap. (foto: Gijsbert Peelen SLN)
Winterlandschap. (foto: Gijsbert Peelen SLN) (Foto: Gijsbert Peelen SLN)

Spoorzoeken in de Bemmelse polder

BEMMEL - De winter staat voor de deur en de kortste dag nadert. Een uitgelezen moment om, warm gekleed en met je kijker in de hand, de polder te verkennen. Op zoek naar sporen die het leven achter laat.

Vooral de bevers zijn prominent aanwezig, maar er kunnen ook sporen van reeën, vossen, vogels en zelfs dassen gevonden worden op de kale grond. "Met de gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk gaan we op zoek naar deze diersporen. We speuren op de grond naar pootafdrukken van das en vos en bekijken de verschillen met die van een hond. We zoeken bever- en reeënsporen om ons heen en kijken uit naar kramsvogels en koperwieken die nu in het land zijn. In de weilanden zijn de grazende kolganzen te zien. Misschien ontdekken we wel een enkele toendrarietgans ertussen, wat vroege brandganzen of de zeldzame roodhalsgans. Vergeet ook de planten niet, met hun verdorde staketsels vormen zij fraaie silhouetten in het landschap en geven het een winterse aanblik. De diverse soorten zijn nog prima herkenbaar. Op naar buiten, even een frisse neus halen!"

Gezinnen met kinderen vanaf zes jaar zijn welkom. Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen.

Op zondag 15 december vanaf 13.30 uur verzamelen we in De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel. De tocht start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Deelname volwassenen 3 euro; kinderen 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig. Tip: laarzen aan; kijker en fototoestel mee. Informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Meer berichten