Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Uitwisseling Europees Metsel & Mozaïek

LINGEWAARD - Het is alweer een paar weken geleden dat de activiteit Metsel en Mozaïek werd gehouden. 's Middags was er een verrijkingsprogramma voor de basisscholieren en 's avonds voor de oudere leerlingen, studenten en belangstellenden. Studenten uit binnen- en buitenland waren actief en deelden vol passie hun ervaringen.

Op vrijdagmiddag 15 november werd bij Talento Metissimo in het kader van de Season Sciences & Culture voor de derde keer de educatieve metsel- en mozaïekactiviteit gehouden. Dit keer in het buitenlokaal. Na een introductie over de verschillende geveltjes en schoorsteentjes gingen de jongste leerlingen 's middags aan de slag met het meten, rekenen, tekenen en metselen van de gebakken steentjes van Juweela, die bedankt werd voor de gesponsorde steentjes! Het was doorwerken want er lag ook de nieuwe mozaïekopdracht. Als verrassing waren er heerlijke warme Betuwse appel-oliebollen met warme chocolademelk (en voor de liefhebber de bekende appeltjes-thee).

's Avonds was de belangstelling groot door zowel buurtbewoners als ook studenten uit binnen- en buitenland. Het buitenlokaal was echt vol. Na de opening presenteerden Lotte en Mees over de stelling van Pythagoras, waarna Karen aansloot met de wiskundige fractal van een bemmel (schaaktorentje). Spontaan ontstond tijdens de metselopdracht een competitie-element die resulteerde in prachtige creaties. Er volgde met Duitsland een educatieve uitwisseling op het gebied van metsel- en mozaïek. Mogelijkheden worden verder onderzocht. Wat een bijzondere verrassingen! Voor educatieve info zie: www.TalentoMetissimo.nl.

Meer berichten