Jongeren aan het werk. (foto: Roel Burgler)
Jongeren aan het werk. (foto: Roel Burgler) Foto: Roel Burgler

Rotary helpt Young Africa Namibiƫ

zondag 12 januari 2020 14:00

LINGEWAARD - Voor de derde keer organiseert Rotary Lingewaard-Bemmel een Benefietmasterclass op de tweede zondag in januari, 12 januari. Dit keer rond het thema dans en danstheater: ‘Dans gaat ergens over’. De opbrengst van de kaartjes gaat naar Young Africa Namibië.

Young Africa gelooft in de veranderende kracht van jongeren. Investeer in hen en zij kunnen de ‘Ambassadeurs van Verandering’ worden in eigen gemeenschap. Young Africa Namibië stelt de kansarme jeugd in staat hun inzetbaarheid en ondernemerschap te vergroten door praktische vaardigheidstrainingen in combinatie met persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschapstraining. Vanuit de industrie is de vraag gekomen om trainingen computervaardigheden als cursus aan het basispakket toe te voegen. In de huidige tijd kun je immers niet zonder computerkennis.

Omdat Young Africa zich richt op de kansarme jeugd, willen zij het extra vak aanbieden zonder extra kosten voor de studenten. Rotary Lingewaard zet zich in om hiervoor de benodigde gelden te verzamelen.

Masterclass 'Dans gaat ergens over'
Dompel je op 12 januari onder in de wereld van de dans en laat je na de pauze verrassen door de dans ASHE. Kathrin Gramelsberger, choreografe, danseres en artistiek leider van danstheater Bühnenbiest en Maarten Krielen, choreograaf, danser en muzikant, verzorgen deze masterclass.

Duur voorstelling: 14:00 – 16:30 uur. Kaartjes zijn te bestellen à 16 euro per stuk (excl. betalingskosten, max. euro 0,45) via www.rotarylingewaard.nl.