Uitzicht op de Waal. (foto: Fort Pannerden)
Uitzicht op de Waal. (foto: Fort Pannerden) Foto: Fort Pannerden

Kerst op Fort Pannerden

zaterdag 21 december 2019 11:00

DOORNENBURG - In het weekend van 21 en 22 december is Fort Pannerden gehuld in kerstsfeer! Het fort is geheel versierd en gevuld met soldaten, verhalenvertellers en muziek.

Nadat men een winterse wandeling naar het fort gemaakt heeft, is er koffie, thee, warme chocolademelk om op te warmen en een lekker stukje kerststol. Daarna kan men een speciale route door het fort te lopen, die langs verschillende soldaten voert. Alle soldaten hebben hun eigen taak: in de keuken, in het buskruitmagazijn, bij het kanon of in het onderhoud van wapens en uniformen. De soldaten vertellen u graag over hun leven en demonstreren hun werk. Naast soldaten zijn er ook verhalenvertellers. De geschiedenis komt echt tot leven!

Op verschillende punten in het fort spelen lokale bands en muziekverenigingen kerstmuziek. Zij vullen het fort met sfeervolle muziek. Tot slot is vanaf het uitzichtpunt precies te zien hoe strategisch Fort Pannerden in het omliggende landschap ligt. Kijk uit over de rivieren en geniet na afloop van een lekker glaasje glühwein.

Fort Pannerden is ook de rest van de kerstvakantie geopend! Het reguliere aanbod en de openingstijden staan op www.fortpannerden.eu. Op zondag 5 januari wordt de kerstvakantie afgesloten en wordt het begin van een nieuw fortjaar ingeluid met de midwinterhoornblazers van heemkundekring Bergh.

De kosten voor de kerstactiviteit op 21 en 22 december zijn 7,50 euro per persoon, inclusief eerder genoemde consumpties. Het fort is van 11.00 tot 17.00 geopend. Parkeren kan op de Pannerdenseweg, daarna kan men te voet verder of gebruik maken van de haal- en brengservice.