Orkest SMH. (foto: Henk van Eimeren)
Orkest SMH. (foto: Henk van Eimeren)

Kerstconcert Stedelijke met koor Exotherm

zaterdag 21 december 2019 19:30

HUISSEN - Zaterdag 21 december geeft het koor Exotherm een kerstconcert in de stadskerk aan de Langekerkstraat in samenwerking met de Stedelijke muziekvereniging.

De Stedelijke geeft elk jaar een concert met wisselende gasten. In 2016 zong het Nieuw Betuws Kamerkoor mee, in 2017 zanger Dick Rienstra en vorig jaar het Lingewaards Mannenkoor. Dit jaar is het de beurt aan Exotherm. Dit koor bestaat al meer dan 50 jaar en is onder de naam Jongerenkoor Huissen-Stad bekend geworden. Exotherm verzorgt nog steeds regelmatig de zang tijdens diensten in de kerk, en zingt daarnaast steeds meer op andere plaatsen. Ook wordt regelmatig een muzikaal uitstapje gemaakt naar een niet-religieus repertoire. Het koor bestaat uit ongeveer 40 leden en staat onder leiding van Regina Dominicus.

De dirigenten Rudy Böhmer van de Stedelijke en Regina Dominicus van koor Exotherm hebben een programma opgesteld waarin beide groepen afzonderlijk tot hun recht komen, maar ook gezamenlijk. Dirigent Rudy Böhmer heeft een aantal leuke arrangementen voor koor en orkest geschreven.

Het concert begint om 19.30 uur en de kerk is open vanaf 18.45 uur. Iedereen is er welkom. De entree is gratis; een vrijwillige bijdrage is welkom.

Heb je na het beluisteren van het concert ook de kriebels gekregen om muziek te maken en wil je informatie over de vereniging, meld je dan aan voor lessen of kom spelen bij ons. Aanmelden kan via de website: www.stedelijkemuziekhuissen.nl of via mail: stedelijke@gmail.com. "Kom ook gerust eens kijken en luisteren op de repetitie avond van het orkest op woensdagavond en van het slagwerk ensemble op de vrijdagavond. Alle lessen en de repetities zijn in Muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen.