(foto: Par-Pa)
(foto: Par-Pa) Foto: Par-Pa

Regisseur vraagt publiek hulp om WOII film 'Betuwe44' te realiseren

Algemeen

BETUWE - De speelfilm ‘Betuwe44’ verbeeldt een onbekend stuk uit de Nederlandse oorlogswinter ‘44-‘45 in de frontlinie tussen Duitsers en Geallieerden. Via crowdfunding hoopt hij dat meer mensen mee willen doen, zodat hij weer een paar scenes kan schieten voor de bevrijdingsfestivals in 2020.

Van Workum: “Ik denk dat dit verhaal het beste overkomt in de vorm van een speelfilm, zodat ook jongeren die tijd kunnen beleven en de verhalen blijven herinneren. Daarom is het nu of nooit.” Van Workum wil niet zo maar zijn hand op houden. Iedereen die een donatie doet, groot of klein, krijgt er wat voor terug. En dat gaat verder dan de standaard filmgoodies als poster, beker of t-shirt. Hij biedt historische rondleidingen, fotoshoots of bouwpakketten van soldatenrantsoen aan, in ruil voor donaties: www.cinecrowd.com/betuwe44.

Van Workum werkt samen met het platform CineCrowd, dat filmmakers helpt om particulieren en bedrijven te bereiken om via crowdfunding (een deel van) de film te financieren. Daarnaast is de ‘Stichting Betuwe44’ opgericht met culturele ANBI status.

Na het mislukken van operatie Market Garden wordt de vreedzame regio van de Betuwe in chaos gestort. Eén dorpeling staat, in de hoop zijn dorp te redden, voor de moeilijke keuze om zelf te proberen het tij van de oorlog te keren of, vanwege zijn wrok of frustratie, het aan anderen over te laten. Hoewel Crekel een fictief karakter is, baseren we de namen, gebeurtenissen en omstandigheden op waar gebeurde verhalen.

Uitgelicht

Digitale krant