Logo gemeentenieuwsonline.nl
Nicole Rudi. (foto: Foggy Akiko)
Nicole Rudi. (foto: Foggy Akiko) (Foto: Foggy Akiko)

Met de jonge toppianiste Nicole Rudi Nieuwjaarsconcert op kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Nicole werd in 1995 in Wolfsburg (Duitsland) geboren in een Duits-Oekraïense familie en begon op haar vijfde met piano spelen. Reeds op haar negende kreeg ze haar eerste wedstrijdervaring en werd ze in de daaropvolgende jaren vereerd met tal van prijzen op nationale en internationale wedstrijden.

Op 15-jarige leeftijd verhuisde Nicole voor pianolessen van prof. Wolfgang Zill, waar ze vervolgens haar Bachelorsdiploma cum laude behaalde aan de Universiteit voor Muziek, Drama en Media in Hannover. Ze was ook winnaar van de Louis Spohr Ondersteuning Prijs voor 'Bijzondere Artistieke Prestatie'. In het academisch jaar 2017/18 studeerde zij aan de Universiteit voor muziek en podiumkunsten in Wenen in de pianoklas van prof. Tim Ovens. Zij is in 2018 bekroond met een beurs van de Dr. Giesing Foundation.

Sinds 2019 studeert Nicole voor een masteropleiding aan de HMTM Hannover in de klas van prof. Alexander Schimpf. Op het afwisselende en klassieke programma staan muziekstukken van Bach uit Das Wohltemperierte Klavier, Sonates van Haydn, Janácek en Beethoven. Het recital wordt afgesloten met een opgewekte Polonaise van Chopin.

De jonge toppianiste Nicole Rudi geeft zondag 19 januari om 11.00 uur een Nieuwjaarsconcert. Entree 12,50 euro. Reserveren via cultuur@kasteeldoornenburg.nl of telefoon 06 10395449.

Meer berichten