Logo gemeentenieuwsonline.nl

Groovy jazz met klassieke allure - Julia Philippens & Xavi Torres

BEMMEL - Noteer vrijdag 24 januari vast in de agenda, want in de Theaterkerk in Bemmel wacht een spectaculair muziekoptreden. Op het podium staan Julia Philippens en Xavi Torres, en hun muzikale show is getiteld 'The art of freedom'.

Met haar spel en sprankelende podiumpresentatie viel violiste Julia Philippens bijzonder op tijdens het concert van Fuse vorig seizoen in de Theaterkerk. Fuse ('huisband' Podium Witteman) bracht Julia landelijke bekendheid, maar ze zet haar veelzijdige kwaliteiten ook op andere terreinen in. Zo schreef Julia de leader voor het tv-programma Opium, stond met Shakira op het podium in de Ziggodome en speelde ze dancetracks in bij DJ Oliver Heldens. Terwijl Fuse in de TheaterKerk speelde, gooide de Spaanse pianist Xavi Torres zijn met vele awards geprijsde vaardigheden in de strijd tijdens de prestigieuze Thelonious Monk Jazz Competition (Washington D.C.). Beide zijn geïnspireerd door jazzlegende Monk, hetgeen heeft geleid tot hun muzikale huwelijk. In de voorstelling worden met Spaanse passie en Hollandse nuchterheid klassieke melodieën afgewisseld met groovy jazz en wervelende improvisaties. Niets bestaat zonder het tegenovergestelde, zo ook niet bij Philippens en Torres.

Aanvang 20:30 (zaal open 20:15 uur). Locatie: Theaterzaal. Kaartjes kosten 17,50 euro per stuk en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Meer berichten