Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kathrin Gramelsberger en Maarten Krielen tijdens de dans Ashe. (foto: Joost Flohil)
Kathrin Gramelsberger en Maarten Krielen tijdens de dans Ashe. (foto: Joost Flohil) (Foto: Joost Flohil)

Benefietmasterclass groot succes

BEMMEL - Afgelopen zondag vond in de Theaterkerk Bemmel de Benefietmasterclass ‘Dans gaat ergens over’ plaats. In een bijna uitverkochte zaal vertelde Kathrin Gramelsberger, choreograaf/danser, op inspirerende wijze over de impact van een dansopleiding, de verschillende dansstijlen en de veranderingen binnen het danstheater.

Kathrin ondersteunde haar verhaal met filmpjes. Collega Maarten Krielen rondde het verhaal af. Samen gaven zij een goed beeld van dans(theater) door de tijd heen.

Aan het eind van de pauze gaven Kathrin en Maarten in de foyer een ritmische opwarming waar het publiek enthousiast aan meedeed. In de zaal zetten zij hun performance voort met de première van de dans Ashe. Een fascinerend optreden, waarin zang, dans en muziek werden gecombineerd.

De opbrengst van de benefietmasterclass is 3625 euro. Dit bedrag is bestemd voor Young Africa Namibia. Young Africa (YA) kan met dit bedrag 82 kansarme jongeren de benodigde computervaardigheden leren. Daarnaast heeft Rotary voor Young Africa een donatie ontvangen van 5000 euro van de Stichting Dries en Fien Willemsen-van Kempen voor de inrichting van een computer- en resourcecentrum (trainingslokaal, bibliotheek tevens internetcafé en printshop met leer-werkervaringsplaatsen). Van de bibliotheek en het internetcafé kunnen naast studenten ook mensen uit de omgeving gebruikmaken. Die moeten daar dan wel voor betalen. De studenten kunnen de bibliotheekboeken ter plekke inzien of ze kunnen eruit studeren.

Rotary Lingewaard-Bemmel is superblij met het resultaat van de Masterclass en dankt alle sponsors en bezoekers.

Meer berichten