Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Sfeer proeven op OBC open dagen

BETUWE - Op woensdag 29 januari 2020 organiseert OBC Elst en op zaterdag 8 februari 2020 organiseren OBC Huissen en OBC Bemmel een open dag. Bezoekers kunnen op deze dagen een kijkje nemen in de scholen.
OBC Elst bijt op woensdag 29 januari het spits af. Van 13:30 tot 16:00 uur en van 18:30 tot 21:00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom op de Van der Duyn van Maasdamstraat 25. Er is informatie over het reguliere mavo- en havo-traject, het populaire STEAM-programma (programma met 21st century skills), het speciale Mavoplus traject, het Cambridge-programma, lesmethodes, begeleiding, buitenlesactiviteiten en natuurlijk over de keuzewerktijd (KWT)-uren.
Zaterdag 8 februari opent OBC Huissen de deuren van 10:00 tot 15:00 uur. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd om kennis te maken met deze dynamische vmbo-school. OBC Huissen is specialist in de sectoren: Zorg en Welzijn, Techniek (Produceren, Installeren en Energie (PIE) of Bouw, Wonen & Interieur (BWI)) en Dienstverlening en Producten (D&P). Daarnaast kunnen leerlingen in de onderbouw de talentenprogramma's Kunst & Cultuur, Techniek of Sport volgen. Tot slot biedt OBC Huissen sinds 2019 het onderwijsconcept BAASis aan. In kleine groepen krijgen de scholieren onder andere les van een klein team docenten, in een speciaal voor dit onderwijs ingerichte vleugel.

Zaterdag 8 februari zal het ook op OBC Bemmel bruisen van 10:00 tot 15:00 uur op de Essenpas (vmbo-t) en op locatie de Heister (havo, vwo en tweetalig onderwijs). Proef de sfeer tijdens de open dag en ontvang informatie over vmbo-t, havo, vwo en tweetalig onderwijs. Er is ook uitleg over de nieuwe onderwijsaanpak, die in grote lijnen samen te vatten is in: meer keuzes en maatwerk voor de individuele leerling, minder vakken op een dag en meer aandacht en begeleiding in langere lessen. Uiteraard komt ook het vmbo-t Lifestyle-programma aan bod.
De OBC-scholen organiseren naast de open dagen op woensdag 11 maart 2020 van 19:00 tot 20:30 uur ook een 'aanmeldingsavond'. Tijdens de aanmeldingsavond kunnen leerlingen ingeschreven worden. Voor meer informatie kan men terecht op www.overbetuwecollege.nl

Meer berichten