Logo gemeentenieuwsonline.nl

De Geintrappers: na vijftig jaar nog altijd hét feest van Bemmel

BEMMEL – Vijf decennia geleden werd carnavalsvereniging De Geintrappers geboren en afgelopen zaterdag vond de vijftigste pronkzitting plaats. In een afgeladen volle De Kinkel was één ding duidelijk: hét feest van Bemmel is nog steeds springlevend.

In de aanloop naar het carnavalsweekend geldt de pronkzitting als een van de hoogtepunten. Alles wordt uit de kast getrokken om er een onvergetelijke avond van te maken. Bij de Geintrappers betekent dat gegarandeerde gezelligheid tot diep in de avond.
Het publiek genoot zichtbaar van onder andere het haast legendarische buutduo ’t Is Gruun en ’t blief Gruun, de optredens van dansgarde De Kinkeltjes, het Nijmeegse dweilorkest Al Mo We Krupe en sambaband Os Malandros uit Eindhoven. Ook prins Frans de Steenenschuuver betrad op een gegeven moment het podium en ging los.

‘Dit is waar we het voor doen’, geeft Henk Weber aan. De voorzitter kijkt terug op een zeer geslaagde avond en ziet dat ‘zijn club’ het na een periode van vernieuwing goed doet. ‘Bij De Geintrappers is carnaval meer dan carnaval. Carnaval vier je met z’n allen.’ Een tip voor de dolle dagen in februari? ‘Maak het met ons mee.’

Meer berichten