Logo gemeentenieuwsonline.nl
Wilgenknotten rond Kasteel Doornenburg door enthousiaste vrijwilligers. (foto: Sjaak Veldkamp)
Wilgenknotten rond Kasteel Doornenburg door enthousiaste vrijwilligers. (foto: Sjaak Veldkamp)

Knotploeg Doornenburg helpt kasteel

DOORNENBURG - De knotwilgen rondom kasteel Doornenburg hebben een opknapbeurt gehad. Voor een bak koffie, een saucijzenbroodjes en een kasteelse dankjewel hebben de vrijwilligers van de Doornenburgse Knotploeg de bomen professioneel onder handen genomen.

De knotwilg is één van de meest beeldbepalende bomen in het Nederlandse landschap. Maar de oer-Hollandse bomen vragen wel om periodiek onderhoud. Knotploeg Doornenburg onderhoudt de oude wilgen op De Roswaard. De vrijwilligersgroep van zo’n vijftien mannen en vrouwen is in de wintermaanden daar enthousiast aan het werk. Nu ook rond het kasteel.

Doornenburger Alex van Alst vertelt dat ze voor tweede keer hun ‘vakbroeders’ van het kasteel met plezier helpen. Het knotten wordt voor de groen- en klussengroep van het kasteel een steeds zwaardere klus, legt coördinator Rob Fréhé uit. Elke vrijdag is de groep van over het algemeen gepensioneerden op en rond het kasteel aan het klussen. Hilariteit bij de koffie. Fréhé: “Uh, ook de tijd ontbreekt, maar wij hebben hier vrijwilligers die een bietje ouder beginnen te worden.”

Het kasteel en hun actieve pensionado’s kunnen volgens Alex van Alst over twee jaar weer rekenen op de plaatselijke knotploeg. Dan is het weer tijd om te snoeien.

Meer berichten