Logo gemeentenieuwsonline.nl

Pro Deo - God is gratis?!

HUISSEN - Er zijn landen waar de rechters om te kopen zijn. Wie veel geld heeft wast vuile handen schoon. Er zijn privéscholen en privéziekenhuizen waar de rijken hun kinderen naar toe sturen en zichzelf laten behandelen: wie geld heeft kan een betere toekomst kopen. Er zijn talloze films waarin een arme jongen/meisje wordt afgewezen door de rijke tegenpartij: jij verdient niet genoeg om van hem/haar. Zonder geld is jullie liefde kansloos.


Wat blijft er van samen-leven over in een samenleving als rechtvaardigheid, welzijn en zorg, geluk en liefde gekocht kunnen worden? Bezuinigingen in de portemonnee van de overheid raken vaak net de mensen die al zo weinig hebben. In vroegere tijden, toen de armen niets hadden om mee terug te betalen, waren er toch mensen die hielpen, die hun tijd en aandacht deelden. Daarbij ontstond de zegswijze: goede werken aan de armen die door hen niet betaald kunnen worden, zullen uiteindelijk door God worden beloond. We laten de armen niet aan hun lot over, wij zorgen nu voor elkaar. Dat doen we pro Deo, voor God. Gratis. Want er zijn dingen in het leven die ik niet voor geld doet, niet voor een beloning, maar voor jou (Matthijs Glastra).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 26 januari (3e zondag na Epifanie),10.00 uur, ds. Matthijs Glastra. Ook op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16,00 uur is de kerk open; voor een kopje koffie/thee en/of een goed gesprek. Graag tot ziens.

Meer berichten