Logo gemeentenieuwsonline.nl
Deelnemers lampionoptocht 2019. (foto: John Regensburg)
Deelnemers lampionoptocht 2019. (foto: John Regensburg)

Jaarlijkse lampionoptocht door Bemmel

BEMMEL - Ook dit jaar organiseert het Oranjecomité Bemmel-Ressen de traditionele jaarlijkse lampionoptocht. Deze feestelijke gebeurtenis is op vrijdag 31 januari en bedoeld voor alle kinderen tot en met 12 jaar die in Bemmel wonen of in Bemmel op school zitten.

Het verzamelen is op het plein voor De Kinkel in Bemmel vanaf 18.00 uur, de optocht start om 18.30 uur. Vanaf 18.00 uur kunnen de kinderen in De Kinkel voor één euro een lampionstokje met verlichting en lampion kopen. Meelopen met een zelfgemaakt exemplaar mag natuurlijk ook. Om 18.30 uur vertrekt de optocht onder muzikale begeleiding van drumfanfare Eska.

De route gaat dwars door het centrum van Bemmel en eindigt rond 19.00 uur op het plein voor Grand Café Lingehof, bij De Gouden Appel. Daar zijn er voor de kinderen gratis stroopwafels en warme chocolademelk. Voor de ouders is er gratis koffie en glühwein. Er is muziek van dweilorkest De Dreumels.

Via de basisscholen en peuterspeelzalen ontvangen kinderen en hun ouders een uitnodiging. Kinderen die buiten Bemmel op een basisschool zitten zijn ook welkom om deel te nemen aan de optocht.

Net als voorgaande jaren is er een tekenwedstrijd. Kinderen die de kleurplaat het mooist of origineelst inkleuren maken kans op een leuke prijs! De kleurplaat wordt geleverd bij de uitnodiging en is ook te downloaden op de website. Tevens is de kleurplaat te verkrijgen bij de Jumbo Supermarkt in Bemmel.

Als de optocht niet zou kunnen doorgaan wordt dat op www.oranjecomitebemmel.nl en op Facebook gemeld!

Meer berichten