Logo gemeentenieuwsonline.nl
Van links naar rechts: Alwin Dekker, Larissa Hövelings, Willem Sterling, Bob Linders overall winnaar Siefkes-bokaal, Con Hövelings. (foto: Frank Streng)
Van links naar rechts: Alwin Dekker, Larissa Hövelings, Willem Sterling, Bob Linders overall winnaar Siefkes-bokaal, Con Hövelings. (foto: Frank Streng)

Nieuwkomer wint 'Nacht van Bemmel'

BEMMEL - Vrijdag op zaterdagnacht, 10 op 11 januari, werd bij schietsportvereniging Op de Korrel de Internationale Pistoolnacht gehouden. Van 23.00 tot 11.00 uur kwamen de schutters uit op de onderdelen Luchtpistool of Luchtpistool Opgelegd, tijdens deze 28e 'Nacht van Bemmel'. Bob Linders wist de Siefkes-bokaal na 750 schoten op zijn naam te schrijven.


Vanaf serie 1 was er een voorsprong, al was dit maar één puntje. Van de 25 series wist hij zeven keer boven de 280 van de maximale 300 te scoren, met een top van zelfs 285 punten. En dat om 1.00 uur ’s nachts! Alwin Dekker, met zilver uit 2019, had een spannende strijd met Con Hövelings die weet hoe goud voelt. Met maar 27 punten verschil op 750 schoten, lagen hun scores erg dicht bij elkaar. Bij aanvang liep Alwin iets uit, maar Con kwam in de kleine uurtjes dichterbij. Hierdoor was het verschil rond 6.00 uur slechts negen punten. Uiteindelijk wist Alwin het zilver veilig te stellen, vóór Con.

Larissa Hövelings stond lange tijd tiende, maar had het zwaar in de laatste series van de zaterdagochtend. Hierdoor verloor ze terrein op Remon Langezaal die haar in de laatste twee series voorbij kwam en wist te winnen met één punt. Wel is Larissa geëindigd als beste dame.

Bij de Opgelegd schutters was de spanning wat minder dan de afgelopen edities, wat de prestatie verre van teniet doet. Willem Sterling zat zelfs even boven zijn eigen gouden score uit 2019 en wist uiteindelijk op de hoogste trede te eindigen voor Jeroen Oosthof en Ed van de Aardweg. Meer scores en het wedstrijdverslag staan op www.svopdekorrel.nl.

Meer berichten