Logo gemeentenieuwsonline.nl

Eerste Zwab-actie van dit jaar

Resultaat opruimactie van 11 januari. (foto: Marga Reintjens)
Resultaat opruimactie van 11 januari. (foto: Marga Reintjens)

BEMMEL - "Zaterdag 11 januari stonden we weer paraat om met een club van ongeveer 9 man/vrouw afval te lijf te gaan. Er waren zelfs twee junioren aanwezig: Manon bracht Wout mee en Quinten mocht met zijn oma mee. Dat juichen we toe!"

"Helaas voor de derde keer op rij geen AH-medewerkers, ondanks de toezegging van de manager is het er nog niet van gekomen, terwijl er rondom de winkel en tegenover AH heel veel troep lag. Ook het plein bij de Lidl is weer aangepakt, dat heeft twee volle vuilniszakken met troep opgeleverd. Ongelooflijk wat mensen allemaal van zich afgooien. Er lag ook nog heel veel rommel van het afgestoken vuurwerk. Wij hopen als Zwab dat men volgend jaar, na het afsteken van vuurwerk, zelf de bezem ter hand neemt en met z'n allen even de straat aanvegen. Dus rotzooi maken betekent ook opruimen!

De Zandsestraat is ook aangepakt, ruim 2,5 km aan beide kanten van de weg schoongemaakt. Dat leverde twee volle vuilniszakken troep op. Rondom AH is schoongemaakt en bij de woningen bij Bloem. Daar liggen heel veel peuken overal, en of die peuken nu komen van het personeel van Bloem of van bewoners of van mensen die daar langs komen, dat weten wij niet, maar ook dit hoort niet. Het filter van een peuk vergaat niet en blijft wel zo'n 10 jaar in stand. Dat is slecht voor de natuur en de vogels, maar ook voor ons.

Onze volgende actie is op zaterdag 8 februari. 09.45 uur verzamelen we bij de Theaterkerk in Bemmel, om 10.00 uur gaan we ieder een kant op en om 11.45 ongeveer komen we weer terug bij het startpunt. Dus heb je zin en tijd en wil je iets gezonds en nuttigs doen: kom bij ons en doe mee!"

Meer berichten