Bestuurswijzigingen bij Bemmel en Haalderenstichting

Algemeen

BEMMEL - De Bemmel en Haalderenstichting ondersteunt onder meer allerlei sociaal-culturele activiteiten in voornamelijk Bemmel en Haalderen, maar toch ook wel in de andere kernen van onze gemeente. De samenstelling van het stichtingsbestuur is vanaf 2003 tot voor kort ongewijzigd gebleven. Dit bestuur bestond uit vijf leden onder voorzitterschap van Henk de Ruijter, tevens het enige bestuurslid vanuit Bemmel en Haalderen.

Afgelopen jaar zijn door bijzondere omstandigheden een tweetal vacatures in het bestuur ontstaan. Voor de vervulling daarvan is statutair een bijzondere procedure vastgelegd. Het bestuur prijst zich gelukkig dat in deze vacatures kon worden voorzien door de benoeming van een tweetal uit Bemmel afkomstige nieuwe bestuursleden in de personen van de heer Ed Masselink en mevrouw Dorine Burmanje. Henk de Ruijter blijft voorzitter van het bestuur, Ed Masselink vervult het secretariaat en Dorine Burmanje belast zich met het penningmeesterschap. De beide andere bestuursleden zijn mevrouw Maria Martens uit Nijmegen en de heer. Barthold van de Voordt uit Harderwijk.

Het bestuur komt jaarlijks drie tot vier keer bijeen om de ontvangen bijdrageverzoeken te behandelen. Deze verzoeken kunnen worden ingediend bij een van de Bemmelse bestuursleden of per post naar ons postadres Markt 5 6681 AE in Bemmel. De eerstkomende vergadering dit jaar is medio maart. De Bemmel en Haalderenstichting en de stichtingen Mi Corazon en MGZ onderhouden open contacten. Daar waar statutaire doelstellingen van de drie fondsen overlappend en/of aanvullend zijn vindt dan ook, afhankelijk van inhoud en impact van ontvangen verzoeken, afstemmingsoverleg tussen de drie fondsen plaats.

Uitgelicht

Digitale krant