Slagwerkgroep Sint-Caecilia Gendt. (foto: K. Staps Fotografie)
Slagwerkgroep Sint-Caecilia Gendt. (foto: K. Staps Fotografie) K. Staps Fotografie

Slagwerkgroep Sint-Caecilia Gendt naar NK!

Algemeen

GENDT - Slagwerkgroep Sint-Caecilia uit Gendt zal zaterdag 1 februari in de vroege ochtend met een touringcar en een volle oplegger met slagwerkinstrumenten afreizen naar Assen om daar samen met negen andere slagwerkgroepen uit geheel Nederland te gaan strijden om het Landskampioenschap.


De Gendtse slagwerkers kwalificeerden zich voor het NK tijdens de Concertwedstrijd voor Slagwerkensembles, die op 8 december werd gehouden in theater De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Met liefst 90,67 punten veroverde de groep een eerste prijs met lof van de jury en promotie naar de hoogste divisie van Nederland. Met dit resultaat werd tevens een plaats veroverd tussen de topslagwerkgroepen, die uit gaan maken wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen mag noemen.

Het NK Concertwedstrijden Slagwerkensembles wordt gehouden in theater De Nieuwe Kolk in Assen. Naast de slagwerkers van de Gendtse harmonie hebben ook slagwerkgroepen uit Veldhoven, Elspeet, Riethoven, Buchten, Sittard, Borculo, Apeldoorn, Appingedam en Twello zich gekwalificeerd voor deze prestigieuze wedstrijd.

Slagwerkgroep Sint-Caecilia Gendt zal in Assen een half uur durend programma ten gehore brengen, waarbij is gekozen voor een technisch en ritmisch programma met een hoge moeilijkheidsgraad. De Gendtse slagwerkers hopen hiermee hoge ogen te kunnen scoren tijdens het NK.

De deelname van slagwerkgroep Sint-Caecilia Gendt aan het NK is financieel mede mogelijk gemaakt door Martijn Reulink Ontwerp- en Tekenburo Gendt, Clean Mat Trucks Andelst en Installatiebedrijf Pere Doornenburg.

Uitgelicht

Digitale krant