Pianiste Nicole Rudi. (foto: Arno Zaat)
Pianiste Nicole Rudi. (foto: Arno Zaat) Foto: Ano Zaat

Prachtig pianorecital in kasteel Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Ze kwam wat aarzelend op gang, de veelgevraagde toppianiste Nicole Rudi, zondagmorgen in de Ridderzaal van kasteel Doornenburg. En geen wonder, haar begeleider, Arno Zaat, had ons al laten weten dat Nicole nog niet helemaal hersteld was van een longontsteking. Alle respect voor het feit dat ze er voor koos om toch het concert gewoon te laten doorgaan. Met het inlassen van twee korte pauzes kwam ze uiteindelijk tot een prachtig resultaat en speelde ze de sterren van de hemel.

Het publiek in de goed gevulde Ridderzaal was zeer enthousiast en ook verbaasd dat ze ondanks haar 'Ich bin ein bischen Krank' op zeer indrukwekkende wijze werken van Bach, Haydn, Beethoven en Janacek wist te vertolken.

In haar toegift, na de enthousiaste reacties uit het publiek, kwamen tot slot al haar technische en artistieke kwaliteiten volledig tot uitdrukking in de etude van Chopin, opus 25 nr.10. Deze zogenoemde Oktaven-etude is erg moeilijk en vraagt veel van de pianist. We hebben er van genoten.

Nicole Rudi was ook deelneemster aan het Euregionale Rijn-Waal Studenten Muziek festival. Het is een prestigieus festival waarbij hoog getalenteerde studenten een podium wordt geboden op een bijzondere plaats. Ook kasteel Doornenburg doet hieraan mee.

Dit jaar vindt het weer plaats op 20, 21, 22 en 23 juli 20.00 uur. Zeer de moeite waard en de toegang is gratis!

Uitgelicht

Digitale krant