Theo Janssen met jubilaris Jan Fecken. (foto: Henk Sluiter)
Theo Janssen met jubilaris Jan Fecken. (foto: Henk Sluiter) Foto: Henk Sluiter

Geslaagd nieuwjaarsconcert Volharding

Algemeen

HUISSEN ...maar het had ook zomaar een lenteconcert kunnen zijn. Het zachte weer en een beetje zon. Het is of de muziekcommissie er een voorgevoel van had, want het programma voor het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Volharding belooft herkenbare en luchtige muziek.

Voorzitter, Theo van Vuuren, heet alle aanwezigen welkom en wenst iedereen een gelukkig en gezond 2020. Dan geeft hij de microfoon aan presentatrice, Toosje Hendriksen. Het openingsnummer, Monterosi, is een kalme opmaat voor de rest van het concert. De volgende stukken, Cassiopeia, Against all Odds, van Phill Collins, Alice van Aalten speelt daarin een fraaie solo op haar alt-saxofoon, de mars: Voice Of The Guns en Movie Miles Stones van Componist Hans Zimmer, werden door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd.

Voor de pauze wordt Jan Fecken door wethouder Theo Janssen gehuldigd omdat hij 40 jaar muzikant is en wethouder Janssen speldt hem de decoratie van de KNMO op en overhandigt Jan de daarbij horende oorkonde. Na de pauze speelt de dwarsfluitgroep, met fluitistes van de Zandse- en Angerense muziekverenigingen, enkele stukken onder leiding van docente Truus Siddré.

Het A-orkest neemt het weer over met San Diego gevolgd door The Bombastic Bombardon. Jan Fecken laat horen dat hij met zijn bas, de Bombastic Bombardon kan evenaren. Met de Mars Der Medici verandert het thema en gaat Volharding weer op de pop-toer. Met The Ultimate BeeGees Arcade. En als afsluiting Flash Dance.

Voorzitter Theo van Vuuren bedankte dirigent Casper Braafhart, de stichting Zandse Kerk en de vrijwilligers voor hun inzet en wenst iedereen wel thuis.

Uitgelicht

Digitale krant