Meedoen achter de schermen van de TheaterKerk

Algemeen

BEMMEL - Op het podium liggen kabelsleuven open en puzzelen Fred en Ton met aansluitingen. Ondertussen hangt Pim zwarte doeken op. In de techniekruimte onder de tribune sorteert Peter nauwkeurig de wirwar van kabels. Het is cruciaal dat alles op zijn plek ligt, zodat tijdens een voorstelling niet mis gegrepen wordt.

Dit is de wekelijkse ‘clubavond’ van de TOP-techniekvrijwilligers in de TheaterKerk in Bemmel. Er wordt opgeruimd en tegelijkertijd al zoveel mogelijk voorbereid voor de komende voorstelling. Als de tijd het toelaat wordt gekeken waar verbeteringen mogelijk zijn in de programmering van techniekinstallaties. Gedrevenheid karakteriseert deze groep: het kan altijd beter. De technici verzorgen niet alleen licht, geluid en video bij alle culturele voorstellingen van TOP. Zij zijn ook actief bij uitvaarten en andere evenementen in de TheaterKerk. Op de dag van de voorstelling zijn ze al vroeg in de weer. Met de technici van de artiest nemen zij alles door. Lampen worden op de juiste plek gehangen en benodigde geluidseffecten worden klaargezet.

Jong of oud, man of (vooralsnog een) vrouw: iedereen is welkom. Mits hij of zij passie heeft voor techniek. In de bestaande groep zitten voldoende vrijwilligers met een professionele, technische achtergrond die hun kennis inbrengen. Zij zorgen ervoor dat nieuwkomers worden opgeleid voor hun taak.

Heb jij passie voor techniek en vind je het leuk om in een groep te werken? Wil je vrijwilligerswerk doen waarmee je mooie resultaten bereikt? Neem contact op met Pim de Leede (06 44996921).

Uitgelicht

Digitale krant