Afbeelding

Topcabaret Maarten Spanjer: Geluk is een herinnering

Algemeen

BEMMEL - Zaterdag 8 februari staat Maarten Spanjer op het toneel in de Theaterkerk. De voorstelling gaat in één zin samengevat over ‘Een Amsterdamse jeugd in de jaren vijftig en zestig, gezien door de ogen van een Amsterdams jongetje.’ Maarten Spanjer speelde als acteur in films als ‘Spetters’ en ‘De Kameleon’ en won de Gouden Roos van Montreux met het televisieprogramma ‘Taxi’.

Hij schreef ondertussen meerdere verhalenbundels die zowel door de pers als mensen als Jan Mulder en Kees van Kooten lovend werden besproken. ‘Spanjer bezit het talent om de werkelijkheid van het bestaan en de schoonheid van de kunst door elkaar heen te laten lopen,’ aldus Jan Mulder.

In ‘Geluk is een herinnering’ nemen Maarten Spanjer en Bart Gielen de bezoeker mee op een nostalgische trip naar de jeugdjaren in Amsterdam. Aan bod komen grootse historische gebeurtenissen zoals de naweeën van de oorlog en de inval van de Russen in Tsjechoslowakije, maar ook fenomenen als de dienstkeuring, de buurtmongool en de indiaan Klukkluk uit Pipo de clown. En niet te vergeten zijn hilarische ontmoetingen met figuren als Rinus Michels en Ko van Dijk. ‘Geluk is een herinnering’ is een voorstelling vol herkenning, humor en melancholie, gebaseerd op Spanjers onlangs verschenen verhalenbundel onder dezelfde naam.

Aanvang 20:30 uur. Kaartjes kosten 17,50 euro en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Uitgelicht

Digitale krant