Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zwerfafval Gendt

GENDT - Gendt is een prachtig dorp en dat moet zo blijven, dat vinden wij en u hopelijk ook. Toch hoor je heel vaak dat mensen zich storen aan het zwerfafval op straat, plantsoenen, polder en langs de weg.

"Het is gewoon triest en smerig dat in onze moderne samenleving mensen het normaal vinden, zeggen het hoort bij deze tijd, om flesjes, blikjes, huisafval achteloos van zich af te gooien. Zoals bekend zijn wij al jaren actief om zwerfafval op te ruimen in de polder, Waaldijk, Langstraat et cetera in Gendt. Verleden jaar zijn er ruim 4500 flesjes en blikjes opgeruimd, een enorm aantal. Wat gaan wij, en hopelijk met u hulp hieraan doen. In navolging van een zwerfvuilbrigade in Bemmel en Haalderen, willen wij ook in Gendt mensen oproepen om maandelijks met ons het centrum van Gendt schoon te maken. De eerste ronde gaat van start op zaterdag 7 maart, verzamelen om 09.30 uur bij café De Klok. Gemeente Lingewaard zorgt voor handschoenen, hesjes, prikkers en plastic zakken.

Voelt u zich geroepen om samen met ons van Gendt een schoon en leefbaar dorp te maken en te houden, meldt u zich dan aan liefst voor 1maart bij Ger Stokman 06m48833073 of e-mailadres grrestokman@hetnet.nl of Ben Sweeren e-mailadres benasweeren@hotmail.com, of Jan Meeuwsen e-mailadres janendorien@hotmail.com. Wij rekenen op uw steun."

Meer berichten