Logo gemeentenieuwsonline.nl
De eerste wijnen zijn binnen. (foto: Marcelino Thuis)
De eerste wijnen zijn binnen. (foto: Marcelino Thuis) (Foto: )

2020 een goed wijnjaar!

ANGEREN - In 2019 was de wijn om door een ringetje te halen. Zo lekker, zo bi-zonder maar bovenal zo goeeeeed!. Het wijnjaar van 2020 wordt in Angeren al geopend op 23 februari in chateau le Zahn. Deze is te vinden aan de Zahnsestraat en is op die dag geopend vanaf 14.00 uur.

Opvallend is dat dit jaar de wijnoogst al ruim voor de kerst 2019 heeft plaatsgevonden. Dit had te maken met het feit dat er een samenwerking heeft plaatsgevonden tussen een Achterhoeks bedrijf en een petit gerenomeerd Frans huis met heel bi-zondere mensen. Beide bedrijven hebben gemeend om op neutraal terrein, maar wel in Nederland de primeur van de oogst 2020 te presenteren. Hiervoor heeft men Angeren weten te strikken.

Diverse vinologen met naam, woonachtig tussen de Achterhoek en Frankrijk hebben al een kijkje in het glaasje mogen nemen en aan de kurk mogen ruiken en onafhankelijk waardeerden ze de wijn met een ruime goed. In wijnland de hoogst mogelijke gradatie. In Frankrijk hebben ze deze wijn het etiket 'Superieur' meegegeven. Deze wijn is te proeven in chateau le Zahn op 23 februari.

Gezien het feit dat het vlotte wijnproces alle records heeft verbroken en ook dat dit de laatste keer is dat deze wijn met deze kwaliteit op de markt wordt gebracht, maakt dat dit dus een collectors item is. De Franse producenten hebben besloten op dit hoogtepunt te stoppen en hebben zelfs hun riante optrek te koop aangeboden...

Meer berichten