Logo gemeentenieuwsonline.nl
Tent of Nations.
Tent of Nations. (Foto: Tent of Nations)

Tent of Nations: wij weigeren vijanden te zijn

HUISSEN - De educatieve en ecologische boerderij Tent of Nations ligt vlakbij Bethlehem. De heuvel van ongeveer 42 ha is van de Palestijns-christelijke familie Nassar. Het land dat al sinds 1916 in hun bezit is, ligt op de westelijke Jordaanoever en wordt opgeëist door de staat Israël.

Ondanks dat gaat de familie Nassar door met het maken van plannen om van de heuvel een vredesproject te maken. Ze organiseren zomerkampen voor kinderen, organiseren olijvenpluk- en boomplantweken. Ook werken ze aan een onderwijs- en computerproject voor Palestijnse vrouwen in een nabijgelegen dorp. Hiermee leren ze mensen om ook de ander te zien als mens en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun situatie. De familie mag niet bovengronds bouwen dus bouwt dan maar ondergronds of maakt grotten leefbaar. Afgesneden van water en elektriciteit zijn ze zelfvoorzienend door middel van zonnepanelen en cisternen op hun land. ‘Overwin het kwade door het goede’ is hun uitgangspunt. Een van onze regelmatig terugkerende gastpredikanten, ds. Bram Grandia, is betrokken bij dit project. Als kerk besteden we dan ook graag aandacht aan dit project. Inmiddels is het een van de vele diaconale projecten waaraan we financieel bijdragen. Meer informatie vind je op de website van Tent of Nations of kun je opvragen via scriba@pknhuissen.nl.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 16 februari 2020, 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra, 6e zondag na Epifanie. Ook op vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur is de kerk open voor een kopje koffie, thee en/of een goed gesprek. Loop gerust eens binnen.

Meer berichten