Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Van dorpsschool tot dorpshuis (deel 2)

ANGEREN - De officiële opening van het Dorpshuis op 21 november 1970 was een groot succes. De inwoners van Angeren waren zo enthousiast dat ze bijna letterlijk de zaal platliepen en de toespraak van de Burgemeester verloren ging in het opgewonden rumoer van de mensen. Angeren had zijn eindelijk zijn Dorpshart!

Het dorpshuis ontwikkelde zich meer en meer tot een accommodatie waar allerlei activiteiten konden worden ontplooid. Zozeer zelfs dat er ruimtegebrek kwam en al in 1979 besloten werd tot uitbreiding. Het gymnastieklokaal werd een sportzaal , die ook buiten schooluren gebruikt kon worden. Ook de peuterspeelzaal, een creatief centrum en de bieb werden toegevoegd. De heropening in 1981 werd weer een feest met vele enthousiaste Angerenaren.

Door de vele mogelijkheden in het dorpshuis ontstonden er nieuwe verenigingen en clubs. Gevolg de ruimte werd al snel weer te klein en er weer verbouwd moest worden. Uiteindelijk werd 9 september 2011 Kulturhus Angeren officieel geopend. Het dorpshuis werd daarmee onderdeel van een gezamenlijk gebouw met daarin alle faciliteiten voor jong tot oud in Angeren. Het dorpshuis blijft daardoor de spil van het dorp.
Dit jaar viert Angeren het 50-jarig jubileum van het dorpshuis. Door het jaar heen worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de verschillende doelgroepen. Zodat zowel jong als oud en alles er tussenin naar het dorpshuis komt om dit jubileum mee te vieren. Het is tenslotte de verjaardag van 'hun' huis.

Met al die activiteiten wordt er gewerkt naar 21 november, de dag dat 50 jaar geleden het dorpshuis werd geopend. "We zijn begonnen met het Valentijnsbal op 14 februari en de lancering van de vernieuwde website. Daar vindt u alle actuele informatie, kijk daarom op www.dorpshuisangeren.nl."

Meer berichten