Logo gemeentenieuwsonline.nl

TOP-film: Tintoretto, a rebel in Venice

BEMMEL - Op donderdag 27 februari vertoont TOP in de TheaterKerk een schitterende kunstdocumentaire: Tintoretto, a rebel in Venice!

Dit jaar is het vijfhonderd jaar geleden dat Jacopo ‘Tintoretto’ Robusto werd geboren, de laatste grote kunstenaar van de Italiaanse Renaissance. Dit wordt gevierd met een grote overzichtstentoonstelling in de National Gallery of Art in Washington en met deze documentaire uit de reeks Arts in Cinema. De Britse filmregisseur, schrijver, kunstschilder en curator Peter Greenaway schept een beeld van Venetië aan de hand van het leven en de doeken van Tintoretto en staat stil bij de rivaliteit tussen hem, Titian en Veronese, twee andere belangrijke Venetiaanse kunstenaars van de zestiende eeuw.

Naarmate het verhaal zich ontvouwt, wordt de invloed van de pestepidemie op zowel de stad als de Venetiaanse kunst duidelijk. Gedurende deze zwarte periode maakte Tintoretto zijn belangrijkste werken, zoals die in de Scuola Grande di San Rocco. Hiermee maakt hij voorgoed naam en raken Tintoretto en Venetië onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Meer berichten