Logo gemeentenieuwsonline.nl
Peter Faber.
Peter Faber.

Peter Faber bij presentatie van Michel Bongers

BEMMEL - Peter Faber is op vrijdagavond 27 maart in de Theaterkerk van Bemmel te gast tijdens de presentatie van de nieuwe roman van Michel Bongers, de uit Bemmel afkomstige schrijver. In het boek speelt de Amsterdamse acteur samen met een docente van de Scholengemeenschap Oost-Betuwe de hoofdrol.

1976. In de uiterwaarden van Bemmel, in de achtertuin van het toenmalige bordeel Sprokkelenburg, strijkt de jetset van Hollywood neer. Robert Redford, Sean Connory, Michael Caine, Ryan O’Neil, Liv Ullmann, Dirk Bogarde zijn in deze regio om opnames te maken voor de oorlogsfilm A bridge too far (Een brug te ver). Peter Faber is een van de Nederlandse acteurs. Een film die een jaar later in première gaat en een van de kaskrakers uit filmgeschiedenis wordt. Achter de schermen van deze filmproductie vindt een aantal nimmer opgetekende en spannende gebeurtenissen plaats. Een verhaal waarin een jonge docente samen met Peter Faber een oorlogsmysterie onderzoekt.

Tijdens de boekpresentatie op 27 maart geeft Michel Bongers aan de hand van foto’s en geluids- en beeldfragmenten een impressie over de midden jaren zeventig, de scholengemeenschap Oost-Betuwe, de film A bridge too far en de laatste (dramatische) maanden van de Tweede Wereldoorlog in deze regio. Voor alle inwoners uit dit gebied is deze presentatie een feest van herkenning.

De toegang is gratis. Aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur). Kaarten zijn verkrijgbaar door een mail te sturen naar aanmelden@exodushuissen.nl.

Meer berichten