Logo gemeentenieuwsonline.nl
De jubilarissen. (foto: Sjaak Veldkamp )
De jubilarissen. (foto: Sjaak Veldkamp ) (Foto: Sjaak Veldkamp )

Geslaagde dankjewel-avond Tafeltje Dekje

LINGEWAARD - Stichting Tafeltje Dekje Gendt, Doornenburg, Angeren heeft haar vrijwilligers bedankt voor hun tomeloze inzet. Als dankjewel, een uitgebreid buffet.

Voorzitter Harrie de Beijer bedankte een aantal jubilarissen extra: De 82-jarige Jan Schennink spant de kroon met 25 jaar vrijwilliger van Tafeltje Dekje. Stoppen? Nee hoor. Met 54 jaar kon Jan als vutter afscheid nemen van zijn werkgever scheepswerf Gelria in Nijmegen. Sindsdien is hij fulltime vrijwilliger. Jan is nog gezond, zegt hij met zijn bekende lach. “Daarom vind ik het nog steeds fijn om iets voor onze ‘oudjes' te mogen doen.”

Ook uit Gendt: Henk Kemperman: 10 jaar en Mart Berns 15 jaar. Peter Jansen en Rein Hoenholt, 5 jaar. Rein mag je elke dag bellen als invaller.
Uit Angeren: Sjaak en Ria Besselink en Lambert Scholten 5 jaar. Ben Reymers 20 jaar actief.
Uit Doornenburg: Riet Derksen en Herman Driessen zijn 10 jaar vrijwilliger.
Ben Kòsters en Willy van Gellecum zijn gestopt.

Tafeltje Dekje staat bekend als een voorziening voor ouderen die niet in staat zijn zelf te koken. Soms is dit tijdelijk, zoals bij ziekte of ontslag uit het ziekenhuis. Zo’n honderd mensen uit de drie dorpen maken er gebruik van. Uiteenlopend tot 7 dagen per week.

Het bezorgteam heeft versterking nodig. En dat is niet alleen maaltijden bezorgen, weet Harrie. “Het is meer dan rijden. De vrijwilligers hebben ook een signaalfunctie.” Zij komen bij mensen over de vloer. Zij zien als er meer hulp nodig is. Voel je ook iets voor een sociale invulling van je vrije tijd? Neem dan contact op met Harrie de Beijer."

Meer berichten