Logo gemeentenieuwsonline.nl

Speelotheek 't Gentje stopt na 35 jaar

GENDT - Op 10 februari is er een algemene ledenvergadering geweest en tijdens deze vergadering is na stemming besloten dat we na 35 jaar speelotheek stoppen.

Het aantal leden daalt al jaren De Speelotheek heeft op verschillende manieren geprobeerd om het leden aantal te verhogen. Dit heeft helaas te weinig resultaat gehad. De speelotheek bestond de afgelopen jaren vooral door de opbrengst van de speelgoed- en kledingbeurs en collecte van Jantje Beton. Deze opbrengsten wegen niet op tegen de kosten die we maken.
"We vinden het zeer jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen. De speelotheek leverde namelijk een belangrijke bijdrage in het consuminderen, en duurzaam om te gaan met de wereld. Ook bood het een ideale mogelijkheid om speelgoed voor de verschillende leeftijdsfases uit te proberen."

Verkoop van het speelgoed. Hiervoor hebben we een aantal dagen ingepland. Oud-leden en vrijwilligers van de speelotheek en de speelgoed- en kledingbeurs kunnen kijken of er wat tussen zit op: vrijdag 28 februari tussen 16:00 en 17:00 uur, zaterdag 29 februari tussen 11:00 en 12:00 uur, en maandag 2 maart tussen 18:30 en 19:30 uur.
Het speelgoed en spullen die overblijven schenken wij aan een andere spelotheeken/of worden verkocht op de beurs, die plaatsvindt op zaterdag 4 april.

In de vergadering is ook besloten dat we de speelgoed- en kledingbeurs wel blijven voortzetten. Het bestuur en alle vrijwilligers zijn iedereen dankbaar, die zich hebben ingezet, lid zijn geweest of de speelotheek 't Gentje en op welke manier dan ook een warm hart heeft toegedragen.

Meer berichten