Logo gemeentenieuwsonline.nl
Peter Buwalda. (foto: Jelle Vermeersch)
Peter Buwalda. (foto: Jelle Vermeersch) (Foto: Jelle Vermeershc)

Schrijver Peter Buwalda bij de Kinkelacademie

BEMMEL - De 85ste Boekenweek staat in het thema van 'Rebellen en Dwarsdenkers'. De programmacommissie van De Kinkelacademie heeft gezocht naar een aansprekend schrijver om dat thema in te kleuren.

"Wij zijn verheugd u de volgende spreker in onze lezingencyclus te kunnen aankondigen. Op maandag 9 maart neemt Peter Buwalda u mee in de wereld van het schrijverschap, zijn schrijverschap. In interviews geeft hij vaak aan dat hij werkt of zijn leven er van af hangt en noemt hij zichzelf een deadlinejunkie."

Peter Buwalda is ruim vijf jaar columnist bij de Volkskrant. Acht jaar geleden publiceerde hij zijn roman 'Bonita Avenue'. Daar zijn honderdduizenden exemplaren van verkocht. Recent heeft hij 'Otmars zonen' voltooid, het eerste deel van een trilogie. In deel I neemt hij de lezer mee op de zoektocht van een zoon naar zijn vader. Seks, bedrog en corruptie maar ook liefde zijn belangrijke thema’s in zijn werk dat zich kenmerkt door een kleurrijke, originele schrijfstijl.

Ook de pianomuziek van Beethoven speelt in dit boek een rol. In een uitzending van DWDD liet Buwalda onlangs weten een groot bewonderaar van Beethoven (en van Elvis) te zijn en daarover van gedachten te wisselen met collega-schrijver Maarten ’t Hart. Kortom, genoeg invalshoeken voor een interessante avond.

Iedereen is welkom in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel op maandag 9 maart om 20.00 uur. Kaarten (12.50 euro inclusief kopje koffie/thee vooraf) te verkrijgen bij boekhandel De Toren van Bemmel of via www.dekinkel.nl .

Meer berichten