Logo gemeentenieuwsonline.nl

Loslaten door vasten

RESSEN - De veertig dagen voor pasen, ook wel de Veertigdagentijd genoemd, is vanaf de eerste eeuw een periode van bezinning, onthechting en verstilling.

Tegenwoordig wordt er echter op allerlei manieren gevast, dat wil zeggen: een periode gemarkeerd door bepaalde dingen niet te doen die je normaal gesproken wel (graag) doet. Zo kun je je onthouden van alcohol, Facebook, vlees, of iets anders. Ook kun je in de vastentijd ervoor kiezen om iets juist wél te doen zoals elke dag stille tijd, opschrijven waar je dankbaar voor bent of een kaars aansteken met in gedachten iets of iemand die warmte/licht nodig heeft.


Pleisterplaats Ressen wil ook dit jaar mensen graag uitdagen, stimuleren en motiveren om te vasten. Op woensdag 26 februari nodigen wij iedereen uit die erover denkt om dit jaar te vasten. Om 18:30 uur staat er soep en brood klaar in de Kosterij. Aan het einde van deze bijeenkomst heeft iedereen voor zichzelf een manier van vasten gekozen.
Op de site van Pleisterplaats zal drie keer per week iets worden gepost ter inspiratie. Ook is het mogelijk elkaar te steunen deze periode via de mailgroep. We sluiten de vastenperiode weer gezamenlijk af op 8 april in de Kosterij met een eenvoudige maaltijd. Opgeven kan bij Winny@4-plek.nl.

De bezinning is in De Kosterij, Kerkenhofstraat 5a, Ressen. Bereikbaar vanuit Nijmegen en Arnhem met lijn 300 (twee minuten lopen vanaf de bushalte).

Meer berichten